STICKY NOTE!

BERMINAT DENGAN HASIL KERJA DARI HENNA RATU SEHARI??

DROP BOOKING SEKARANG!! ;)




ASSALAMUALAIKUM..

Saya masih aktif menjalankan service henna di sekitar KUALA LUMPUR buat masa ini..
Tempahan tarikh berinai di buka untuk Bride-to-be sepanjang TAHUN 2014
(OPEN FOR Oktober, November, Disember)!
Jika anda berminat dengan hasil seni Henna Ratu Sehari,
cepat isi booking form dan saya akan segera membalas emel2 anda.. ;)

Harga disertakan mengikut Pakej yang telah disediakan di sini:

Sebarang pertanyaan akan dibalas.
Emelkan ke: am.nkaak@gmail.com

Saya harap anda dapat membuat pilihan yang TEPAT untuk memilih
Henna Artist yang betul2 memuaskan hati di hari berbahagia anda.. ;)

P/S: Kepada Mobile User (online thru Smartphone, tab) sila scroll ke bawah dan click 'view web version' untuk paparan yang jelas.
Thank you.

08 December 2009

Henna On Hand - Amik Sepupu-sepupu Jadi Model

Salam..

Baru-baru ni henna yang saya beli untuk berinai warna merahnya memang sangat memuaskan hati.. Seruis. Merah macam biji saga. Warnanya pun kekal lama tak macam henna yang saya guna sebelum ni.. Sampai seminggu pun still nampak lagi coraknya.. Memang tahan lama.

Memandangkan henna kali ni macam lain sikit dari yang saya guna sebelum ni, maka adik-adik sepupu saya telah menjadi mangsa untuk dijadikan model tester henna ni.. hahah.. Seronok la diorang.. Masa musim sekolah dulu teringin sangat nak pakai, tapi tak boleh sebab peraturan sekolah tak benarkan pakai inai.. Kesian kat diorang kempunan.. Dah musim cuti sekolah ni, semua menghulur je tangan kat saya nak berinai.. heheh.. Meh tengok design-design yang sempat saya conteng kat diorang.. =)

(CODE : TA_husna)

(CODE : TA_mirror_paisley)

(CODE : TA_sakura)

(CODE : TA_sakura)

(CODE : TA_kakyang)

Zoom IN > (CODE : TA_kakyang)

After : (CODE : TA_kakyang)

(CODE : TA_nadia)

(CODE : TA_nadia)

(CODE : TA_nad)

(CODE : TA_nadia)

(CODE : TA_husna)

(CODE : TA_nabila)
comel kan tangan die?? =P

yang ni xde code sebab saya sambungkan henna die yang kat jari-jari tu je.. My Uncle teringin nak try lukis henna kat tangan anak die, last-last xtau bentuk ape yang jadi.. so, saya jugak yang kena take over.. inilah hasilnye.. huhu..

Henna Maisyarah | 3/12/09 | Setapak - Wedding

Salam..

Bulan Disember merupakan bulan paling busy berinai.. Hujung-hujung tahun ni memang pun musim kahwin kat Malaysia ni kan.. So, sesiapa yang telibat dalam servis pengantin, servis tempahan hantaran, supplier barang-barang keperluan perkahwinan sememangnya tersangatlah busy memenuhi kehendak pelanggan.. =)

Customer henna pertama untuk bulan Disember ialah Maisyarah dari Setapak.. Sarah melangsungkan majlis nikahnya pada 4 Dis lepas.. Selamat Pengantin Baru buat Maisyarah dan pasangan.. =) Sarah pilih design yang sama dengan Jannah tempoh hari.. Full tangan dan kaki.. Adik Sarah pun tak mau lepas peluang berinai sama.. Nak jadi pengapit mestila kena lain dari yang lain kan? Nape ayat saya macam dah xbest ni?? Dah la tu bebel-bebelnye.. heheh.. jom usha gambar hasil henna sara yang dah dicuci dan henna adiknye... Tapi, gambar henna di kaki terlupa nak snap.. huhu..

(CODE : TA_sara)

(CODE : TT_sara)

(CODE : TA_Sis_sara)

Semasa di rumah Sarah saya sempat berjumpa dengan Sher, Famous Blogger Wedding Planner untuk pelamin dan hantaran.. Sentuhan dari sher ni memang cantik-cantik.. Kalau nak tengok bole click http://weddingsbysher.blogspot.com/ . Tapi hari tu tak sempat nak berkenalan dengan Sher sbb dia busy pasang pelamin.. so, saya tak mau kacau orang tengah buat kerja.. heheh..

Saya dan Maisyarah

Maaf Kepada Yang Tiada dalam Blog Post

Sebelum terlupa, saya nak mintak maaf kepada bekas-bekas customers hennaratusehari yang tidak di'publish'kan gambar berinai dan cerita-cerita tentang kita berinai haritu.. Mungkin diantara design henna yang dipakaikan untuk anda telah pun terdapat di dalam blog saya ni..dan jika dipublish, terdapat design yang sama berulang lagi.. Jadi, untuk mengelakkan kekeliruan kepada para pengunjung blog, saya terpaksa berbuat demikian.. Mohon maaf dari saya ye.. =)

Fara | 14/11/09 | Puchong - Wedding

This is my first time pergi berinai waktu pagi.. Hari yang sama merupakan hari pernikahan Fara.. hehe.. Terpaksa berinai masa hari nikah juga sebabnya terclash date berinai malam sebelumnya dengan Zie di Klang 13/11/09, Jumaat malam.. Gambar berinai Zie tak sempat nak amik.. Nak rush sangat malam tu.. Many sorry ya zie.. Mujurla majlis nikah Fara dibuat selepas Asar.. Jadi saya pun datang ke rumah Fara pagi-pagi untuk berinai..siap ada breakfast lagi tu.. Thanks Fara..

Atas Tangan : (CODE : TA_fara)
Atas Kaki + Keliling Kaki : (CODE : KKA_fara)

(ONE SET : TA_fara + KKA_fara)

Zatul | 30/10/09 | Seremban - Wedding

Seremban?? Tapi kat blog tulis area Lembah Klang sahaje? haa.. Ini la customer paling special sebab dari jauh die book saya untuk berinai.. Dengan pujuk rayunya, kerana terlalu mahukan hennaratusehari, nak tak nak saya terima dengan hati yang terbuka.. =) Kebetulan appoinment dengan Zatul ni hari Jumaat.. Sabtu dan Ahad tak kerja, so bolehla berinai jauh sikit.. Kalau esoknya hari kerja, mungkin saya tak dapat nak accept.. Risau penat time kat ofis nanti.. huhu..
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. Rumah Zatul pun senang cari.. dekat dengan bandar Seremban.. Tapi kami terpaksa lalu jalan jauh sebab malam tu jalan utama bandar Seremban ditutup sebab ada Konsert Pertabalan Yang Di-Pertua N9.. Nasib baik tak sesat. phuh..
Jom tengok hasil berinai Zatul jom..

(CODE : TA_zatul)

(CODE : TA_zatul)

(CODE : TT_zatul)

(CODE : TT_zatul)

(CODE : KKA_zatul)

(ONE SET : TA_zatul + TT_zatul + KKA_zatul)


Kalau ada yang perasan, design henna pada Zatul ni sama dengan design pada Zie di Pandai Dalam sebelum ni.. Zatul pilih design yang sama sebab nampak cantik dan simple.. =)

Herni | 15/10/09 | Shah Alam - Wedding

Salam..

Sebenarnya dah dua bulan saya berinai di rumah Erni.. huhu.. Disebabkan saya ni terlampau busy mengalahkan artis, haha..sebab tu la tidak sempat nak update entry appointment berinai secara fresh seperti keluar dari ladang tu.. huuhuu.. Sorry Erni, dah dua bulan bergelar isteri baru keluar gambar berinai Erni kat sini..

Erni diantara customer yang telah booking berinai awal-awal dengan saya.. Bagus. Customer mcm ni la yang saya suka.. heheh.. Sangat seronok tengok hasil-hasil hantaran, bunga telur yang semuanya dibuat sendiri oleh pengantin.. Sangat kreatif.. Sedikit sebanyak dapat memberikan idea kepada saya, sebab saya pun berminat buat hantaran dan bunga telur sendiri ni.. Semasa berinai tu, kami banyak sangat berkongsi idea.. Boleh dikatakan kesemua keperluan wedding Erni ni dia order dari blogger-blogger je.. Senang kan zaman sekarang? Semua boleh dilaksanakan tanpa perlu berjalan jauh-jauh.. Thanks Erni, sebab tidak lokek berkongsi idea dengan saya.. =)

Tak mau bercerita panjang lebar, mari la kita tengok gambar hasil berinai untuk Erni ni ye..

(CODE : TA_erni)

(CODE : TA_erni)

(CODE : KK_erni)

(ONE SET : TA_erni + KK_erni)

06 December 2009

JARANG UPDATE BLOG

Salam..

Saya memohon maaf kerana jarang menga'update' blog.. huhu.. Hari-hari yang busy, bulan yang busy and actually SAYA yang sedikit busy.. Tiada masa yang terluang nak edit-edit gambar henna yang makin hari makin memenuhkan memory handphone saya tu.. huhu.. saya cuma guna camera phone je yang mudah dibawa kemana-mana pun..

Para pengunjung blog hennaratusehari di harap setia menunggu
koleksi design terbaru dari saya yang akan di'update' as soon as possible.. Kebanyakan design bertemakan paisley flower.. I just loveeeee paisley flower nowadays! Tengok background blog ni pun u all da tau kan? heheh..

Tempahan date berinai untuk tahun 2010 sudah dibuka sekarang ye.. jadi sesiapa yang bakal menjadi ratu sehari pada tahun depan, sila la jangan segan silu meninggalkan details tempahan kepada saya.. Jangan tunggu-tunggu lagi sebelum date berinai anda diambil orang lain.. heheh..