STICKY NOTE!

BERMINAT DENGAN HASIL KERJA DARI HENNA RATU SEHARI??

DROP BOOKING SEKARANG!! ;)




ASSALAMUALAIKUM..

Saya masih aktif menjalankan service henna di sekitar KUALA LUMPUR buat masa ini..
Tempahan tarikh berinai di buka untuk Bride-to-be sepanjang TAHUN 2014
(OPEN FOR Oktober, November, Disember)!
Jika anda berminat dengan hasil seni Henna Ratu Sehari,
cepat isi booking form dan saya akan segera membalas emel2 anda.. ;)

Harga disertakan mengikut Pakej yang telah disediakan di sini:

Sebarang pertanyaan akan dibalas.
Emelkan ke: am.nkaak@gmail.com

Saya harap anda dapat membuat pilihan yang TEPAT untuk memilih
Henna Artist yang betul2 memuaskan hati di hari berbahagia anda.. ;)

P/S: Kepada Mobile User (online thru Smartphone, tab) sila scroll ke bawah dan click 'view web version' untuk paparan yang jelas.
Thank you.

19 May 2009

Kenal-kenal Dengan Saya



Salam..
Hye.. Saya Nurkhairun Amrina, panggil saje Am. Saya dah lame sgt nk ade blog henna ni, tp tak penah ade kesempatan nak buat. Akhirnya, hari ni saya berjaya buat blog Henna. yeay! hehe.. excited sikit. So, blog dah ade, saya janji sentiasa akan update blog saya ni untuk customer2 yang berminat untuk ber'henna' hasil contengan tangan saya.. hehe.. Setakat ni, Alhamdulillah..semua berpuas hati dengan hasil contengan saya.. hee.. (puji diri seniri pulak..)


Sebelum update entry berkenaan henna-henna dan gambar-gambar hasil contengan saya tu, saya nak cerita sikit bibit-bibit permulaan saya menconteng henna dulu la.. hee.. Saya mula berjinak-jinak conteng henna ni sejak di tingkatan lima lagi.. Saya sekolah asrama di Sekolah Men Teknik Alor Star..
Mase tu tahun 2003.. Lama tak?? Adela dalam 6 tahun.. Lama la jugak.. Kalo budak sekolah rendah, dah habes UPSR dah.. hehe.. Mase tu tak berapa nk famous sangat henna lukis2 ni.. Kalau sebut inai mase tu, orang mesti pikirkan pasal inai yang tempek-tempek kat ujung jari tu je.. Old stail dah tu.. heheh.. Tp, sekarang orang biase combine yang 'tempek-tempek ujung jari' dengan henna lukis-lukis.. Yang lama tetap tidak dilupakan.. hee.. kan? kan? Okey,berbalik pada cerita tahun 2003 dulu tu.. Masa tu saya minat sangat tengok filem Hindustan.. Pengaruh dengan kakak saya la ni.. Dulu dia tak penah miss beli 'Majalah Hello'.. Punyelah fanatik dengan Bollywood.. haha.. Itu dulu punya cerita.. Dalam mag tu semua cerita pasal pelakon2 Bollywood je.. Dari situ la saya minat dengan inai yang pelakon-pelakon Bollywood tu pakai.. Lawa je rase.. Macam nk try buat seniri je.. Tapi, mana nak cari inai yang boleh lukis-lukis tu?? Hurmm.. Perasaan ingin mencuba conteng-conteng inai tidak kesampaian, sebab tak penah jumpa inai lukis-lukis kat kedai.. Pendam jela dulu.. huhu.. Tiba-tiba satu hari tu, masa outing (budak asrama la katekan) saje la cari-cari barang kat Mydin Alor Star ternampak la satu kotak henna.. Bungkusan kaler gold.. Hah..ape lagi..rembat terus la.. Satu seringgit je.. Murah gile la.. Ingatkan mahal.. Sebab susah nk jumpe.. heheh.. Balik hostel, terus conteng-conteng kat tangan sendiri.. heheh.. ntah ape-ape design la yang saya conteng mase tu.. memang rase sangat buruk.. huhu.. sebab tak de langsung contoh-contoh design yang nak ditiru.. Tapi, bila dah ade kat tangan, kawan-kawan yang nampak mula la tanya-tanya..lalu dihulurkan tangan masing-masing.. huhu.. Boleh dikatakan hampir satu dorm saya conteng-contengkan tangan diorang.. Kira macam ade majlis berinai la kat dorm saya tu.. heheh.. Masa tu rasa sikit terharu sebab dapat tengok hasil seni tangan sendiri berada disetiap tangan kawan-kawan.. huhu.. Nasib baik budak-budak dorm lain tak mintak contengkan ye?? heheh.. kalau tidak, saya dah boleh bukak booth henna dah masa tu.. haha.. terover pulaks.. Selepas dari tu, jadi ketagih conteng-conteng inai kat tangan.. sampaikan corak yang sebelumnye xsempat lagi nk habes, dah dicontengnye design yang baru.. punyela ketagih.. huhu.. yang sedihnye saya boleh conteng kat tangan kiri jela.. tangan kanan tak penah ade inai pn.. Saya ingat lagi, masa exam SPM sederet kawan-kawan saya tangan-tangan diorang semuanya ada inai lukis-lukis..berbunga-bunga tangan sorang-sorang.. haha.. sampaikan pengawas dewan exam pn perasan semuanya berinai.. Tak boleh lupa la kenangan masa mula-mula kenal henna.. Lepas SPM, balik kampung, saya conteng-conteng pulak kat tangan spupu-spupu.. diorang semua minat jugak nak berinai corak-corak ni.. Sampai ketar-ketar tangan saya ni.. spupu saya ramai.. yang kecik-kecik pun teringin.. haih.. Apakan daya..saya je yang tahu nk conteng-conteng.. yang lain katenye xreti.. Tak minat nk lukis-lukis.. huhu.. terpaksalah.. Begitula ceritanya masa awal-awal dolu.. Buat kerja amal je.. heheh.. Tak pe, sebab saya sangat seronok conteng-conteng inai..


Setelah mempunyai pengalaman, spupu-spupu yang dah pernah diconteng tangannya oleh saya, meminta saya inaikan diorang masa majlis tunang, wedding.. Masa tu design saya sangat lah xlawa.. kesian kat diorang.. tapi diorang kate cantik.. huhu.. yang penting diorang puas hati.. saya pun gembira.. sebab hasil tangan saya akan diingati bila diorang tengok gambar wedding or majlis tunang diorang kan.. hee.. Saya pernah diupah buat pertama kalinya melukis inai untuk pengantin yang merupakan customer butik pengantin Kak Isma.. Masa wedding sepupu ( kak ani), inai dia saya yang conteng.. masa dia pergi make up kat butik pengantin Kak Isma (lupala pulak nama butik dia..huhu), Kak Isma tu tanya kat kak ani siapa yang lukiskan inai dia tu.. so, my cousin ni pun bagitahu la saya yang lukiskan.. Lepas tu Kak Isma mula contact-contact dengan saya kalau ada customer dia mintak nak lukis inai.. Saya sempat lukis kat SORANG je customer die.. Sebab masa tu saya belajar kat Johor (UTHM).. so jauh la kalau nk balik Baling semata-mata nak lukis inai.. Sorry ye Kak Isma.. Sebab terpaksa tolak permintaan 3 customer akak yang nak berinai tu.. Disebabkan saya duduk jauh, dan jarang balik ke Baling, Kak Isma pn dah tak contact-contact saya lagi.. huhu.. cedihnye.. Takpelah. Yang penting, bakat yang saya ada ni tak hilang begitu saja.. kadang-kadang saya lukis jugak dekat sepupu-sepupu yang saje-saje mintak nak berinai.. Tunang and Wedding Kak Long, Wedding Kak Badriah, Wedding Kak Ngah, Kak Zura, Kak Ani, Kak Zahira pun penah jugak rasenye.. hee.. dah lupa.. banyak sangat dah saya buat.. Wedding Kak Long sayalah setakat ni saya conteng paaaaaling rumit skali.. huhu.. Dengan xde preparationnye, xde contoh designnye, dengan busy persiapan hantaran-hantaran die.. Selalu bila wedding sepupu-spupu saya tak la busy sangat.. Tapi bila time wedding kakak sendiri, semuanya macam tak cukup tangan.. huhu.. Masa tu mula la bukak semua magezine wedding.. sorang-sorang sepupu tolong belek mag nak cari contoh design inai.. Sorrylah Kak Long.. tak prepare betul-betul mase nk inaikan ko aritu.. huhu.. Nasib baik aku lukis elok kan?? cantik kan?? hehe.. walaupun sudah pukul 3,4 pagi masa tu.. Kak Long pun pakai inai sambil tido.. huhu.. Kesian sungguh..


Hurm.. macam tu lah perjalanan hidup saya sepanjang bergiat dalam seni melukis inai.. haih.. panjang pulak cerita saya tu ye?? Tak pe lah.. boleh remindkan balik pengalaman-pengalaman lepas.. heheh.. Sepanjang tahun saya tak pernah putus lukis-lukis inai.. Tiap-tiap tahun ade je.. Buat untuk housemate masa blajar kat Matrix Penang, kat UTHM Batu Pahat sampai sekarang buat kat Opismate pulak.. heheh.. Dan bermula hari ini, saya nak mencari mangsa baru untuk menconteng-contengkan tangan mereka.. heheh.. Macam jahat je bunyinye tu.. Kepada anda-anda yang melayari blog saya ini, diharapkan anda berminat dengan hasil tangan saya, hasil conteng-conteng saya.. saya hanyalah manusia biasa, yang sering melakukan kesilapan. Jika berminat untuk dilukiskan inai di majlis bersejarah anda, bolehlah hubungi saya untuk membuat tempahan hari dan waktu. okels.. Di permulaan ini,saya akan buat yang terbaik di atas segala permintaan dari anda. Insyaallah..



Henna Pertunangan Kak Long saya
(CODE: TA_engage)

Henna Pertunangan Kak Long saya (tapak tangan)
(CODE: TT_engage)

Henna Wedding Kak Long saya (tapak tangan)
(CODE: TT_shaadhi)

Henna Wedding Kak Long (atas tangan)
(CODE: TA_shaadhi)

Henna Ratu Sehari - My Kak Long

Family Potrait


p/s : sila click pada gambar untuk lihat dengan lebih jelas.


**meenamrina_henna

5 comments:

  1. meena, bukan agak2 lagi la.. mmg masa k.zahira kawen tu meena yg lukih2.. hehe.. sapa lagi yg berbakat kat kg kita tu?? hehehe.. mmg la da lupa.. sbb i dah lamee kawen kan? kan? anyway.. thanks sesgt sbb jadi pelukis inai utk k.zahira masa tu.. FOC lagi.. :)

    ReplyDelete
  2. heheh.. tu la.. mina pn dah lupa.. sbb byk tgn dah mina dok tenyeh inai tu.. lg pn dah lama.. mia pn dah nk skolah dah.. nk dpt adik dah pn..
    sama-sama...

    ReplyDelete
  3. saya nak buat,tapi mhl x.ari tu saya cari dkt jln tar xada pun

    ReplyDelete